Het jaar 2001:
A través del Puente

Over de Brug Naar een Nieuwe Wereld

Vertaald door Brigitta Bos

JAAR 2000 OVERZICHT:

Het jaar 2000 was een brug die onze oude wijzen van zijn met het Nieuwe verbond. Voor veel van ons was de tocht over deze brug een bijzondere uitdaging. Het was alsof we over een gammele hangbrug liepen die over de afgrond van onze diepste angsten and twijfels hing. Met elke stap zwaaide de brug wild en groeiden de uitdagingen.

Nu zijn we bijna over de Brug van Transformatie. Sommigen hebben de andere kant al bereikt. Het was een krachtige en waardevolle reis door de Vuren van Inwijding wat een diepgaande invloed had op wie we zijn geworden.

Overleving was vorig jaar het hoofdthema voor ons. Veel van ons werden zwaar uitgedaagd op dit gebied. Financiële zaken hadden een groot deel van onze aandacht. Onze inkomens zijn verminderd en onze uitgaven gegroeid. Sommigen hadden moeilijkheden met zulke grondbeginselen als het vinden van een woonplaats of het krijgen van een baan.

Het Transformatiejaar van 2000 was een goed jaar voor het weghalen van het oude en voor het ontdekken van de vele elementen in ons leven die we niet langer nodig hebben of willen. Relaties braken af, vriendschappen verdwenen, banen vaagden weg. Veel van ons verhuisden, hoewel veel van deze veranderingen tussenoplossingen waren. We kwamen niet waar we wilden zijn, maar we werden losgehaakt van het verleden en gingen dichterbij naar waar we naartoe gaan.

De grote inwijding heeft ons tot de kern toe uitgekleed; er werd veel laag voor laag weggepeld. Bezittingen vielen weg; oude verkalkte gedragingen smolten eindelijk van ons af. We hebben dit Nieuwe Jaar dan misschien niet begroet in een staat van totale vrijheid, maar we zijn oneindig lichter.

Gedurende onze reis over de Brug van Transformatie, wisten we niet waar we heen gingen. Veel van ons weten nog steeds niet waar we naartoe gaan. Alles wat we kunnen zeggen is dat we richting het Onbekende gaan. Zelfs als we niet precies weten waar we naartoe gaan, we weten dat dit een reis is die we moeten maken. Je kunt niet omdraaien en achteruit lopen, zelfs als we dat zouden willen, wat niet het geval is. Het verleden is bijna weg. Ons oude Zelf is bijna weg. Onze vorige levenssituaties zijn zo gewijzigd dat we, als we het zouden proberen, er niet meer in zouden passen. Onze oude manieren van doen zijn gesloopt.

We hebben zoveel losgelaten en daarvoor zouden we zeer dankbaar moeten zijn.

Veel mensen hadden een moeilijke tijd in 2000. Hierdoor gingen we alles in twijfel trekken en diep onder de oppervlakte graven van de uiterlijke schijn van wat er aan de hand was. Hoe konden we zulke moeilijke ervaringen hebben als we op de juiste weg zijn? Zijn we verdwaald? Waarom werken onze oude spirituele uitoefeningen niet meer? Is er nog hoop voor de wereld? Hoe kunnen we onszelf vrijstellen van onze oude patronen? Daar we onze toekomst niet konden zien, vroegen we af of we überhaupt een toekomst hadden? Was onze tijd op de planeet bijna voorbij? Bovenal, we trokken onszelf in twijfel en hadden een wreed oordeel over onszelf. Ons natuurlijke zekerheidsgevoel werd continu aangevallen terwijl we steeds meer vernederd werden.

HET JAAR 2001 INGAAN:

Maar zo gauw we het dynamische jaar van 2001 ingaan, komen de sluiers neer. Opeens kunnen we zien hoe onze tocht over de gammele, schommelende brug van 2000 ons sterker en meer reëel heeft gemaakt. Hoe het onze wezens van talrijke illusies heeft verlicht en ons heeft gereinigd om meer ons echte zelf te zijn. We mogen ons nog steeds kwetsbaar en ruw voelen, maar onze harten zijn open en we kunnen onze gevoelens eerlijker uiten.

2000 was een krachtig, effectief jaar van transformatie. Het heeft het nodige gedaan door ons door de vuren te trekken.

Heb je ooit iemand een zwaard zien smeden? Je legt het zwaard in het vuur tot het vuurrood is, dan hamer je het zwaard uit totdat het in de perfecte vorm is. Vervolgens wordt het zwaard teruggelegd in het vuur. Wanneer het vuurrood tevoorschijn komt, wordt het om zichzelf gevouwen. Het puntje van het zwaard gaat terug naar het gevest. Dit teruggevouwen zwaard wordt dan samengehamerd, teruggelegd op het vuur, weer in een zwaardvorm gehamerd, teruggelegd in het vuur, om zichzelf gevouwen, etc. Dit proces maakt het een onoverwinnelijk, erg waar zwaard en dit is wat er met ons gebeurd is.

De afgelopen paar jaar zijn we de fundering van onze Nieuwe Levens/Nieuwe Zelf aan het bouwen geweest. Het meeste van dit werk was ondergronds waar het donker en vies is en het licht niet zichtbaar is. Onze aandacht was niet gevestigd op spirituele zaken, maar op de praktische, harde details van je reinste overleving. Ja, het is makkelijk om in zošn situatie depressief te worden en te denken dat we onze weg kwijt waren, maar dat zijn we niet. We hebben alleen een doorgang door de duisternis gemaakt; een erg noodzakelijk deel van onze grotere reis. Het was allemaal een grote inwijding die geheel verbonden is met ons spirituele pad. Het was alleen een beetje meer reëel en uitdagend dan waar veel van ons comfortabel mee zijn. Maar het was van levensbelang dat we onze funderingsstenen op de juiste plaatsen zetten. Dat we nadachten over de juiste plaatsing van elke steen. Dat we elke zaak behandelden die in ons leven tevoorschijn kwam om te worden verwijderd of getransformeerd.

Het Goede Nieuws is dat we het proces van het bouwen van de funderingen van ons Nieuwe Leven eindelijk voltooid hebben, en dat, gedurende het jaar 2001, onze Nieuwe Levens vorm zullen beginnen te nemen. We kunnen nu tevoorschijn komen uit de putten van onze wanhoop en zwaarmoedigheid die ons omgeven hebben.

We kunnen beginnen muren en ramen te bouwen en zien hoeveel we bereikt hebben. We kunnen een gevoel krijgen van de hersamengestelde patronen van ons leven. Opeens zullen we een glimp ontvangen van de plattegrond van ons nieuwe matrix en duidelijk zien wat we de afgelopen paar jaar hebben gebouwd. Terwijl dit gebeurt, kunnen we opeens wijs uit veel van de recentelijke gebeurtenissen. We zullen zien dat alles wat we ervaren hebben, perfect was, precies wat we nodig hadden om de brug van het oude naar het nieuwe over te gaan, van DAAR naar HIER.

Dit vergroot begrip zal ons de gelegenheid geven om te genezen van de klappen en blauwe plekken die we hebben opgelopen. In plaats van ons verbijsterd en gebombardeerd te voelen, zullen we alles en iedereen vergeven, inclusief onszelf. We zullen het allemaal met dankbaarheid omhelzen en doorgaan.

Het jaar 2001 zal veel meer plezier en creatief zijn. We zullen nog steeds met de voltooiing van onafgehandelde zaken in ons leven bezig zijn, maar afsluiting is veel makkelijker om te bereiken. En aangezien we in het verleden zo hard hebben gewerkt, zal er niet zo veel zijn om op te lossen in 2001. Dit jaar zal geen totale onderdompeling in ons Nieuwe Leven zijn, maar het zal ons continue dichterbij ze brengen.

Van het allereerste begin van het jaar zullen dingen zich voorwaarts beginnen te bewegen. Er zal erg veel beweging zijn. Meer verandering van woonplaats en baan, en loslating van oude relaties die hun beloop hebben gehad. De Winden van Verandering zullen door ons leven blazen, dingen corrigeren, oude zaken verwijderen en ons in onze Nieuwe Richtingen duwen.

Wanneer de Winden komen, omhels de veranderingen en probeer niet aan het verleden vast te houden. Luister naar je hart en ga naar de dingen die je gelukkig maken.

Op veel niveaušs is 2001 een jaar van Vervulling. En na de stormen van de laatste paar jaar komende is dit een welkome verandering. Het is bijna miraculeus. We zullen weer leren te lachen en spelen en liefhebben. We zullen geīnspireerd worden en de creatieve energie zal vloeien. We zullen nieuwe vrienden ontmoeten en zullen misschien die langgezochte vaste relatie vinden. Veel van ons zullen carričreveranderingen ervaren omdat we naar banen gaan die meer bevredigend zijn. We zullen eigenlijk plezier hebben in het werk wat we doen!

HET BLOEIEN VAN ONZE TRANEN:

De Incašs van Peru hadden een oud gezegde, ŗHet bloeien van mijn tranen˛. Dit betekent een tijd van vervulling na een lange periode van moeilijkheden en verdriet. Onze tranen bewateren de Aarde continu en, na het vele huilen, nadat we zoveel hebben losgelaten, nadat we door de schroeiende Vuren van Inwijding en de donkere nacht van de ziel zijn gegaan, beginnen de bloemen eindelijk te groeien. Dit zijn geen gewone bloemen; het zijn kostbare, heilige bloemen; bloemen die alleen kunnen groeien nadat we door een periode van worsteling en pijn zijn gegaan.

In 2001 zullen deze voortreffelijke bloemen, die we hebben gevoed met ons bloed, zweet en tranen, boven de grond zichtbaar worden. Ze zullen ons enorme blijdschap en een diep gevoel van vervulling geven.

Moeite zal genomen moeten worden gedurende het hele jaar, want er is veel te doen. We moeten constant alert zijn dat we niet in onze oude patronen terugvallen. Het hele jaar zullen we continu in verhoogde frequenties groeien en, wanneer we ons nieuwe niveau bereiken, moeten we bereid zijn om Onszelf en onze omgeving heraftestemmen zodat we resoneren met de nieuwe frequentie.

Het jaar 2001 is geen jaar om je te nestelen. Het is een jaar van dynamisch voorwaarts gaan terwijl je de laatste restjes van het verleden zachtjes lostlaat. Het is een jaar vol met werk, maar dit is werk wat gedaan wordt met een glimlach in ons harten. Het is een jaar vol met verblijdende Nieuwe Beginnen en diepegaande, liefdevolle betrekkingen.

Omhels de vele veranderingen en geniet de blijde verrassingen van dit jaar. Onze moeite heeft ze mogelijk gemaakt.