APRIL 2002: IN DE SNELKOOKPAN

Herzien 10 April 2002
Vertaald door Brigitta Bos

Over de Surf Reports:
Elke maand krijg ik emails waarin mensen zich vol spanning afvragen waar het Surf Report blijft en waarom het zo laat is. De Surf Reports zijn gebaseerd op mijn intuitieve gevoelens van de energieen van de maand, niet op astrologie of numerologie. Soms duurt het enkele dagen om mezelf af te stemmen op de energieen van die maand, vooral wanneer ik het druk heb, een persoonlijke crisis onderga, of in een diepe stille plek ben waar ik het niet makkelijk onder woorden kan brengen.

 

Hier zitten we dan, in een enorme snelkookpan samengedrukt door de dichtheid van de energieŽn om ons heen. Ieder moment wordt een ontzettende druk op ons uitgeoefend. Druk die soms zů vermorzelend wordt dat slapen of erg stil zijn het enige is wat we willen doen.

Er is veel beweging om ons heen en toch is het temidden van het steeds groter wordende gewicht van deze onverbiddelijke druk ook erg rustig. We voelen soms dat we ons zů stil moeten houden dat we haast in een staat van afwachting komen; op tijden zoals deze voelen onze vitale energieŽn gevaarlijk laag en kwetsbaar aan. Wanneer dit gebeurt wordt zelfs de kleinste handeling schrikbarend. Onze motivatie is verdwenen en niets lijkt dringend genoeg om ons uit deze innige stilte te trekken.

Er is zo'n enorme druk op onze planeet, wat op ons allen neerdrukt en iedereen beÔnvloedt, of ze zich ervan bewust zijn of niet. Deze druk wordt veroorzaakt door de enorme ingewikkelde verscheidenheid aan zaken en emoties die zichzelf op dit moment uitspelen. Het is alsof alle verborgen zaken op zowel persoonlijk als planatair niveau naar de opervlakte komen om allemaal tegelijk behandeld te worden.

Dit vervult elk moment van een bestaansbesef wanneer de wereld teneinde komt. En dat punt hebben we op vele manieren bereikt. Veel dingen komen tot een eind. Veel elementen in ons leven komen tot voltooiing. Een hele wereld, een hele manier van handelen en een hele manier van bestaan sterft af.

Terwijl we in de snelkookpan zitten met een steeds hoger wordende druk, worden we compleet gestript van onze oude visies en overtuigingen, van onze oude ambities en waarden, van het vertrouwde landschap van ons leven wat we op de koop toe namen. Oude relaties zijn eindelijk voorbij. Erg weinig van hen zijn nog belangrijk en nieuwe zijn nog in ontwikkeling.

Sommigen van ons zullen de verpletterende druk niet overleven en zullen ervoor kiezen om op dit moment de planeet te verlaten. Sommigen van ons denken vaak niet dat we het zullen overleven, maar dat zullen we waarschijnlijk wel. Weinigen nemen de enthousiaste sprong voorwaarts. Het is een kritieke tijd voor de mensheid en er staat veel op het spel. Hierdoor worden we serieuzer dan ooit.

Gedurende deze tijden schijnt dualiteit zich te verheffen. Aan de buitenkant is dat ook zo, MAAR IN REALITEIT NIET. Het is belangrijk dit te allen tijde te onthouden. Lichtpunten verschijnen op plekken waar je ze het minst had verwacht. En het is belangrijk dat we open blijven om deze te herkennen.

Velen van ons ervaren vreemde fysieke symptomen. Aandoeningen waarmee de westerse medicijnenleer geen raad weet. Sommigen van ons voelen zich bedroefd, anderen depressief, net als het posttraumatische stress-syndroom. Sommigen eten veel, anderen weinig. Sommigen hebben constante beweging nodig, moeten actief blijven en constant bezig zijn, terwijl anderen nauwelijks kunnen bewegen of alleen maar willen slapen.

WAT GEBEURT ER NU WERKELIJK?

Het oude realiteitsniveau wordt verpletterd door deze steeds hoger wordende druk naar non-existensie. We voelen dat er iets nieuws aankomt, maar omdat we het niet op de normale plekken kunnen vinden nemen we vaak aan dat het niet gaat gebeuren. Dit komt omdat de verschuiving die nu plaatsvindt, zo veel diepgaander is dan we hadden verwacht en het gebeurt niet op erg verschillende niveau's.

De openingen vinden plaats op nieuwe en onverwachte plekken. Als belletjes die openbarsten in gesmolten lava, wat nieuwe lavabuisjes creŽert. Doorgangen die ons naar nieuwe niveau's van bestaan en nieuwe plekken leiden. Er verschijnen langzamerhand buitenkansjes in het midden van, wat lijkt op, hopeloze en troosteloze situaties.

Dit alles duwt ons uit de oude wereld naar een nieuwe wereld die in het HIER-NU is, maar in een andere sector van het HIER-NU. Het is de Grotere Realiteit en het is noodzakelijk dat we het binnentreden en ons leven van daaruit leiden.

Rond het midden van april zal er een verschuiving plaatsvinden in de samenstelling van de druk die op ons uitgeoefend wordt. Wanneer de Winden van Verandering beginnen te waaien, zullen gedurende de tweede helft van de maand verschillende veranderingen om ons heen waaien.

Velen van ons zullen spoedig dramatische veranderingen in hun leven maken, naar nieuwe plaatsen verhuizen en nieuw werk krijgen, oude relaties en levenswijzen achterlatend. Deze veranderingen zullen niet gevonden worden in een logische, lineaire progressie van waar we nu zijn naar waar we naartoe gaan. Het zijn geen dingen waar we over na gaan denken en plannen. Liever, ze zullen bijna "uit het niets" uit onverwachte richtingen tevoorschijn komen - bijna als wormholen in de ruimte - en ons naar nieuwe situaties en plaatsen nemen die we niet verwachtten.

Deze externe veranderingen zullen niet volledig van kracht worden tot mei, juni, maar de stuwkracht hiervoor zal deze maand gecreŽerd worden. Deze zullen gebeuren dankzij de diepgaande, innere herordening en gedaanteverandering die we zullen ervaren in april. Terwijl we doorgaan met het loslaten van het verleden en ons naar Persoonlijke Vrijheid bewegen, zullen we dieper aansluiten op ons Kernwezen.

April is een zeer intense maand, maar het ook de meest positieve. Het een van die "van-hier-naar-daar-maanden", waarin zich een grote uitwisseling van energieŽn afspeelt, wat ons naar onze Nieuwe Richtingen zal nemen.

Het is van levensbelang dat we de dualiteit die om ons heen woekert niet voeden en dat we doorgaan met het verankeren van ons wezen in Eenheid. En dat we op de uitkijk staan voor de nieuwe openingen naar de Grotere Realiteit.

Copyright Solara 2002
Alle rechten voorbehouden
www.nvisible.com

 

BEHULPZAME ACTIVITEITEN VOOR APRIL

Geef niet toe aan dualiteit:
Er zijn geen "Goede mensen" en "Slechte mensen". Er zijn geen "Goede landen" en "Slechte landen". Er zijn geen "Goede religies" en "Slechte religies". Er is er maar Een.

Kijk voortdurend verder dan uiterlijke schijn:
Niets is zoals het eruit ziet. Verwijder jezelf van elke restjes van angst of woede en neem een goede, duidelijke kijk op wat er werkelijk aan de hand is. Neem niet zondermeer iemand z'n mening aan over wat er gaande is. Volg niet blindelings gezagspersonen. Werk het zelf uit vanuit een plek van oneindigheid en alomvattende Liefde.

Versterk je medeleven:
Er is gewoon niet genoeg medeleven op Aarde op dit moment. Velen van ons voelen zich aangevallen door de energieen van woede en geweld. Het is een uitdagende tijd. Dit is precies wanneer medeleven het meest nodig is. wordt bewust een belichaming van medeleven.

Het omleiden van overvloedige gelegenheden:
Wanneer er blokkages zijn of dingen niet echt gebeuren zoals je ze had gewild, begrijp dan dat dingen omgeleid worden om ze op een lijn te brengen met de staat van JUISTE TIJD, JUISTE PLAATS.

Als nieuwe deuren openen, spring!
Er is geen tijd om je af te vragen of we deze nieuwe gelegenheden die aan ons gepresenteerd worden, moeten grijpen. Als het juist aanvoelt, doe het. Spring! En spring dan weer!

Probeer je niet vast te klampen aan diegenen die ons leven verlaten:
Veel mensen en situaties zullen ons leven verlaten. De resonantie verschuift dramatisch, wat dit een natuurlijke gebeurtenis maakt. Laat ze gracieus gaan en wens ze het beste.

Leegte is goed:
Als je je leeg voelt, verwelkom dat gevoel. Het is een goed iets en iets wat we allemaal meemaken als enorme stukken van onze oude manieren van zijn en doen ons leven verlaten. Dit is een zwangere leegte, een heilige plaats waar we de geboorte van het Nieuwe afwachten.

Besteed elke dag in je oneindigheid, de Aarde en al haar bewoners overgietende met Liefde.

Bewoon te allen tijde ons Eenwezen:
Als we ons Eenwezen bewust leven, voeden en versterken we ook de resonantie van Eenheid over de hele wereld.

Als je de Surf Reports gaat kopiŽren en emaillen naar je vrienden, zorg er dan voor dat je de juiste titel, schrijver (Solara) en adres van deze website erbij doet. Te vaak heb ik kopijen van mijn Surf Reports ontvangen met de namen van iemand anders erop als schrijver. Als dit zo doorgaat, zal ik ze alleen op lidmaatschap moeten maken.

De reden hiervoor is om de zuiverheid en integriteit van deze boodschappen te behouden, niet om ego of zeggenschap.

Over het sponsoren van de Surf Reports:

Deze website en de maandelijkse Surf Reports vergen een grote hoeveelheid tijd en moeite. Wij proberen om ze te handhaven door gratis toegang te bieden voor iedereen, liever dan alleen op lidmaatschap. Dit kan alleen maar gebeuren als genoeg van jullie bereid zijn om regelmatige sponsors te worden van NVisible. Dit wordt ontzettend gewaardeerd! Voor meer informatie over NVisible Sponsorship.

 

Wij creŽeren nu de sjablonen voor onze toekomst!

Geniet deze wilde tocht naar het Nieuwe.

Laten we zonder angst met ons hele wezen liefhebben!

Wees constant open voor het onverwachte!

WEES REňEL, wat er ook gebeurt!

Copyright 2002 by Solara. All Rights Reserved.