OKTOBER 2001: IN DE NUL-Z‘NE

Updated 11 of October of 2001
Vertaald door Brigitta Bos

Over de Surf Reports:
Elke maand krijg ik emails waarin mensen zich vol spanning afvragen waar het Surf Report blijft en waarom het zo laat is. De Surf Reports zijn gebaseerd op mijn intuÔtieve gevoelens van de energieŽn van de maand, niet op astrologie of numerologie. Soms duurt het enkele dagen om mezelf af te stemmen op de energieŽn van die maand, vooral wanneer ik het druk heb, een persoonlijke crisis onderga, of in een diepe, stille plek ben waar ik het niet makkelijk onder woorden kan brengen.

Bij het, in het licht van de gebeurtenissen op 11 september, nalezen van het Surf Report van September, getiteld ≥Aanpassing≤, is het interessant aanwijzingen te vinden naar de diepgaande veranderingen die wij hebben ondergaan. We hebben zeker diepgaande aanpassingen gemaakt aan de precieze fundering waarop we staan. De wereld die we kennen is in een nul-zŰne en bestaat niet meer. Ground Zero is niet alleen te vinden in het puin van de World Trade torens in New York, maar ook in onszelf.

Nu moeten we uitvinden hoe onszelf aan te passen aan de bedreigende nieuwe wereld die zich aan ons opgedrongen heeft. Zoals die toegewijde werkers in New York en Washington door het puin werken, moeten ook wij door de overblijfselen zoeken binnen ons eigen wezen.

Het is tijd om onze huidige situatie te bekijken. Wat blijft er over binnen onszelf? Wat is er onherroepelijk vernietigd? Wat is niet meer belangrijk? Waar staan we: in dualiteit of in Eenheid? Welke realiteit voeden wij? Is het angst en wraak of is the medeleven en Eenheid?

Angst is een natuurlijke reactie op deze verontrustende tijden. Een enorm gevoel van onveiligheid en onzekerheid heeft ons omsloten. We zijn in een uitdagende wereldsituatie gegooid waarin er geen gemakkelijke oplossing schijnt te zijn. Hoewel het er voor sommigen uitziet alsof dit een strijd is tussen ≥Goed≤ en ≥Slecht≤, is het niet zo simpel te definiŽren. Veel grotere krachten zijn hier aan het werk.

Het doet mij denken aan mijn boek ≥EL*AN*RA: The Healing of Orion≤, wat het verhaal is van de grootse Intergalactische Oorlogen tussen de Lichte en Donkere machten, de opperste dualiteitsstrijd. Wat er in het boek gebeurd is dat een wat grauwere derde macht wordt gecreŽerd die dient om de dualiteit driezijdig te maken en het open te strekken om te transformeren in Eenheid.

Misschien is dit voor ons de tijd om een derde macht te creŽeren, de macht van de Bewustgemaakte Mensheid, de macht van Liefde en Eenheid. De macht van Medeleven voor alle wezens. Misschien, als we kunnen zien dat het lijden van iemand op deze planeet ook binnen ons plaatsvindt, dat de honger van een lid van onze Eenheid ons allemaal beÔnvloedt, dat we allemaal samengewoven zijn in het tapisserie van Eenheid, dan zullen we in staat zijn nieuwe oplossingen te begrijpen dan het altijd escalerende terrorisme, oorlog en ruÔnering.

Het is werkelijk aan ons om dat te doen. We kunnen niet rekenen op onze wereldleiders, want zij zijn gevangen in de val van dualiteit. We kunnen niet rekenen op wereldreligies, want ook zij spelen de oude dualiteitsgebaseerde rollen uit. We moeten naar onze westerse beschavingen kijken en zien waar we onze integriteit verloren hebben. We moeten zien wat decadent en harteloos is geworden. We moeten kijken naar de noden van alle vergeten mensen van deze planeet, de verhongerde, lijdende massaĻs die wij voornamelijk hebben genegeerd. We moeten de zaden van de woede van miljoenen Moslimse fundamentalisten begrijpen.

We moeten voorbij de stormen van karma en lot treden en opkomen in ons Eťnhartigheid / Eťnwezigheid als nooit tevoren. Kan de mensheid zich ertoe bewegen om elkaar lief te hebben en voor elkaar te zorgen voordat het te laat is? Kunnen we van het dualiteitswiel afstappen en, zelfs temidden van onze eigen persoonlijke angst en onzekerheid, weigeren dat spel te spelen?

Vreselijke dingen zijn op onze planeet gebeurd in de afgelopen maand en vreselijke dingen zullen blijven gebeuren. Maar het is belangrijk te onthouden dat er ook positieve effecten zijn geweest. Veel mensen hebben hun bewustzijn dieper gemaakt. Onze maskers en vermommingen zijn vergaan. Onze harten zijn opengeboken. We hebben een enorme Wake-up Call ontvangen. Nu is het van vitaal belang dat we ons leven beginnen te leven met gebruik van dit verhoogde bewustzijn.

We moeten ook onze angst accepteren en gebruiken om onze intuÔtie te slijpen. Als het niet juist voelt om iets te doen, doe het dan niet. Als je niet uit wilt gaan, blijf dan thuis. We kunnen werkelijkwaar alles doen en overal heengaan, zolang het maar juist voelt, zolang we maar ťťnlijnig blijven in de straal van Eenheid. Luister naar je intuÔtie en laat het je begeleiden.

Als we wel uitgaan, is het belangrijk om te allen tijde alert en reŽel te zijn. Laten we niet in zoĻn haast zijn om te proberen onze nieuwe maskers op te zetten of om onze echte gevoelens te vermommen. Laten we waar zijn met elkaar. Laten we onze liefde en steun uiten tegen iedereen die we tegenkomen. Laten we onze Eenheid onthouden en beginnen te leven in dat bewustzijn.

We moeten erg bewust zijn van de aantrekkingskracht van dualiteit en onszelf niet erin verstrikt laten raken. Laten we geen haatdragende dingen over elkaar zeggen. Laten we niemand als onze vijanden beschouwen. Bekijk het als een film als je wilt, en observeer welke rollen mensen nemen en onthoudt dat wanneer alles gezegd en gedaan is, wanneer alle costuums en makeup zijn verwijderd, dat we allemaal wezens van het licht zijn. We zijn ALLEMAAL deel van Eťn Wezen.

De Moslimse fundamentalisten leven hun geloof. De Amerikaanse regering and het leger leven hun geloof.† Nu dan, waarom leven wij dan niet ons geloof?

Ik weet niet welke buitengebeurtenissen zich gaan afspelen in de maand oktober. Zoals het er nu uitziet, ziet het er zeker niet veelbelovend uit. Aangezien we geen controle hebben over de buitengebeurtenissen in onze levens, is dit een goede maand om een heldere kijk naar onszelf te nemen en de nodige aanpassingen te maken. We hebben een grote gelegenheid om echt in ons Innere Zelf te treden deze maand en onszelf weer op ťťn lijn te brengen op een warer pad. Hoewel we onszelf fysiek van vele activiteiten misschien terugtrekken, hoeven we onszelf niet terug te trekken van het treden in ons Eigen Wezen.

Dit is ook een maand voor tederheid met onszelf en anderen. Hoewel we misschien gefrustreerd zijn omdat we zo weinig controle hebben over buitengebeurtenissen, is het niet een tijd om jezelf in woede en haat te betrekken. †Het vuur van haat en wraak aanwakkeren zal de wereldcrisis niet genezen. Oneindige liefde en medeleven misschien net wel. Stap in je hart en versterk die positie.

Veel van ons voelen zich moe en teruggetrokken. Dit is omdat we op andere niveauĻs overwerk doen om immense pijn, lijden, verdriet, angst en woede die door onze planetaire psyche raast, te genezen en te transformeren. Wij zijn deze energieŽn in ons eigen wezen aan het transmuteren en soms neemt dat alles wat we hebben in beslag. Dus alsjeblieft, denk niet dat je lui bent als het enige wat je wilt doen is even liggen en stil zijn. Je doet belangrijk werk voor ons allemaal.

Probeer een paar minuten per dag opzij te zetten zodat je naast jezelf kunt treden en oneindig wordt. Houdt de planeet Aarde en al haar bewoners in je handen. Stuur dan liefde naar onze planeet. Stuur liefde naar alle volkeren, alle dieren, alle verschillende plantenrijken, de natuur, stenen, de winden, vogels, etc. Alles en iedereen is op dit ogenblik getraumatiseerd. Neem de radeloze emoties weg en baadt alles in liefde en geruststelling van het midden van ons Eťn Hart. Plaats daarna de Aarde in je hart en draag het binnen je waar je ook naartoe gaat.

Het is het waard te onthouden dat nul-zŰnes de meest vruchtbare grond zijn voor de geboorte van het Nieuwe. Zij lossen alle vorige patronen op een effectieve manier op en geven ons de kans vrij te treden van de oude manieren van bestaan. We hebben nu de gelegenheid om dit te doen. Ja, we zien grote uitdagingen en moeilijke tijden tegemoet, maar als we bijelkaar komen in Liefde en Eenheid, als we in onze geweldigheid treden, dan zouden we misschien de planeet kunnen redden.

 

Behulpzame activiteiten voor oktober:

Transformeer Angst in Verhoogde IntuÔtie:
Volgens de Hopi voorspellingen, op het einde van elke wereld waren het diegenen die een opening op de top van hun hoofd hadden die overleefden. Deze opening is intuÔtie. Als we in ťťn lijn zijn met onze intuÔtie, zullen we op de Juiste Plek zijn op de Juiste Tijd.

Wees zacht met jezelf & anderen:
Nul-zŰnes hebben tijd nodig om te genezen. Ze zitten vol met ruwe en scherpe plekken en gapende gaten. We moeten langzaam en voorzichtig treden en niet onbedachtzaam haasten.

Geef jezelf toestemming om verdriet te hebben wanneer je er zin in hebt.

Een goede maand voor Zuivering:
Het verwijderen van het oude en het herafstellen van Jezelf en je omgeving. Dit zal je bekrachtigen. Velen kiezen voor vasten om hun gestellen van toxines te reinigen en helderder te maken. Een goede manier van vasten is de Master Cleanser, waarbij je zoveel mag drinken als je maar wilt van een mengsel van gepurificeerd water, citroen, een beetje cayennepeper en 1-2 eetlepels pure ahornstroop.

Besteed elke dag tijd in je oneindigheid, de Aarde en al haar inwoners overgietende met Liefde.

Bewoon ons Eťn-Wezen te allen tijde:
Omdat we bewust leven in ons Eťn-Wezen, koesteren en versterken we ook de resonantie van Eenheid over de hele wereld.

 

SolaraĻs Persoonlijke Update: 8 oktober 2001 Op de Rand

Over het sponsoren van de Surf Reports:

Deze website en de maandelijkse Surf Reports vergen een grote hoeveelheid tijd en moeite. Wij proberen om ze te handhaven door gratis toegang te bieden voor iedereen, liever dan alleen op lidmaatschap. Dit kan alleen maar gebeuren als genoeg van jullie bereid zijn om regelmatige sponsors te worden van NVisible. Dit wordt ontzettend gewaardeerd!† Voor meer informatie over NVisible Sponsorship.

Wij creŽeren nu de sjablonen voor onze toekomst!

Geniet deze wilde tocht naar het Nieuwe.

Laten we zonder angst met ons hele wezen liefhebben!

Wees constant open voor het onverwachte!

WEES REňEL, wat er ook gebeurt!Copyright 2001 by Solara. Alle rechten voorbehouden.
Voor meer Nederlandse vertalingen, ga naar de Vertalings-Ndex